Amikor a lakáscsere jelenti a megoldást az anyagi nehézségekre

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Igazából kinek van szüksége ingatlanosra?

Számos hirdetésben olvashatjuk mostanában, hogy „Ingatlan közvetítők kíméljenek!, vagy „Ingatlanosok ne hívjanak” és ehhez hasonlókat. A mai világban teljesen normális, hogy egy ingatlan eladását a talpraesettek közvetítő nélkül is meg tudják oldani, hiszen az internet számos felületet – fizetőset és ingyeneset – kínál a hirdetéseknek. 

Akkor mi haszna van az ingatlanközvetítőknek?    

A kézenfekvő lehetőségek ellenére mindig vannak, akik nem tudják, hogyan is vágjanak bele egy ilyen ügyletbe, pedig az adósságok leküzdéséhez vagy életminőségük javításához a megoldás – értékes ingatlanuk eladása, kisebbre cserélése lehetne.  

Zuglóban is sokan élnek a szükségesnél sokkal nagyobb, műszakilag elavult, esztétikailag leromlott állapotban lévő lakásban, amelynek felújítása, fenntartása már meghaladja anyagi kereteiket, lehetőségeiket. A közös költség évről évre növekszik, a fűtés, világítás egyre többe kerül, a víz- és csatornadíjak az egekben. Szép lassan gyűlnek a kifizetetlen számlák, vagy a kifizetésük után nem marad pénz a megélhetésre, egy felújítás költségeiről nem is beszélve.

Ilyen helyzetbe főleg idős, egyedülálló személyek kerülhetnek, akiknek nincs olyan megbízható családtagjuk vagy barátjuk, akik segíthetnének a lakáscsere folyamatában. Számukra amúgy is veszélyes ez a terep, mivel nincsenek tisztában ingatlanuk értékével és könnyen eshetnek csalók áldozatává. 

Nekik van igazán szükségük egy megbízható és hozzáértő közvetítőre, aki nem csak az eladásra helyezi a hangsúly, hanem segít az új otthon megtalálásában is. Ez sokkal nehezebb feladat, mert sok idős ember szinte az egész életét ugyanott élte le, nem könnyű számukra elfogadni, hogy talán a kerületből is el kell költözniük.

Az utóbbi években egyre többen fordulnak irodánkhoz olyan idős vagy idősebb emberek, akik igénylik segítségünket zuglói ingatlanuk eladásában, majd ezzel együtt a számukra megfelelő másik lakás felkutatásában, vételében. (Ide vágó esettanulmányunk itt olvasható )

Mi pedig megfelelő empátiával tudjuk kezelni a helyzetüket és biztosítjuk számukra a jogtisztaságot.

Ha Ön is ilyen helyzetben van, vagy ismer olyan személyt, aki hasonló problémával küzd, ne habozzon, jöjjön el zuglói irodánkba és hozza el ismerősét is egy beszélgetésre. Segítünk a tovább lépésben!   

Kirsch Gábor

Kirsch Gábor

Írj kommentet!

Itt kérje legfrissebb híreinket!

.

Népszerű postok

MENNYI ADÓT KELL FIZETNI A LAKÁSELADÁS UTÁN? 

A visszterhes vagyonszerzési illetékkel foglalkozó írásunk folytatásaként most az ingatlan eladásából származó jövedelem után fizetendő adó mértékéről tájékoztatjuk röviden olvasóinkat. Mivel Zuglóban leginkább lakóingatlanok, lakások,

Tovább olvasok »

Rólunk

A Zuglói Lakáscentrum évtizedek óta nyújt színvonalas szolgáltatást Zugló lakóinak. Kérjen tőlünk értékbecslést, adja el nálunk az ingatlanját!

Friss hírek

Kövess minket

Bemutatkozó

Ne hagyja itt Ajándékát
az IngatlanÉrtékNövelőt !

Iratkozzon fel és mi máris küldjük az ingatlanja értékének növelését segítő PDF-et!