Amikor a lakáscsere jelenti a megoldást az anyagi nehézségekre

Igazából kinek van szüksége ingatlanosra?

Számos hirdetésben olvashatjuk mostanában, hogy „Ingatlan közvetítők kíméljenek!, vagy „Ingatlanosok ne hívjanak” és ehhez hasonlókat. A mai világban teljesen normális, hogy egy ingatlan eladását a talpraesettek közvetítő nélkül is meg tudják oldani, hiszen az internet számos felületet – fizetőset és ingyeneset – kínál a hirdetéseknek. 

Akkor mi haszna van az ingatlanközvetítőknek?    

A kézenfekvő lehetőségek ellenére mindig vannak, akik nem tudják, hogyan is vágjanak bele egy ilyen ügyletbe, pedig az adósságok leküzdéséhez vagy életminőségük javításához a megoldás – értékes ingatlanuk eladása, kisebbre cserélése lehetne.  

Zuglóban is sokan élnek a szükségesnél sokkal nagyobb, műszakilag elavult, esztétikailag leromlott állapotban lévő lakásban, amelynek felújítása, fenntartása már meghaladja anyagi kereteiket, lehetőségeiket. A közös költség évről évre növekszik, a fűtés, világítás egyre többe kerül, a víz- és csatornadíjak az egekben. Szép lassan gyűlnek a kifizetetlen számlák, vagy a kifizetésük után nem marad pénz a megélhetésre, egy felújítás költségeiről nem is beszélve.

Ilyen helyzetbe főleg idős, egyedülálló személyek kerülhetnek, akiknek nincs olyan megbízható családtagjuk vagy barátjuk, akik segíthetnének a lakáscsere folyamatában. Számukra amúgy is veszélyes ez a terep, mivel nincsenek tisztában ingatlanuk értékével és könnyen eshetnek csalók áldozatává. 

Nekik van igazán szükségük egy megbízható és hozzáértő közvetítőre, aki nem csak az eladásra helyezi a hangsúly, hanem segít az új otthon megtalálásában is. Ez sokkal nehezebb feladat, mert sok idős ember szinte az egész életét ugyanott élte le, nem könnyű számukra elfogadni, hogy talán a kerületből is el kell költözniük.

Az utóbbi években egyre többen fordulnak irodánkhoz olyan idős vagy idősebb emberek, akik igénylik segítségünket zuglói ingatlanuk eladásában, majd ezzel együtt a számukra megfelelő másik lakás felkutatásában, vételében. (Ide vágó esettanulmányunk itt olvasható )

Mi pedig megfelelő empátiával tudjuk kezelni a helyzetüket és biztosítjuk számukra a jogtisztaságot.

Ha Ön is ilyen helyzetben van, vagy ismer olyan személyt, aki hasonló problémával küzd, ne habozzon, jöjjön el zuglói irodánkba és hozza el ismerősét is egy beszélgetésre. Segítünk a tovább lépésben!   

Picture of Kirsch Gábor

Kirsch Gábor

Írj kommentet!

Itt kérje legfrissebb híreinket!

.

Népszerű postok

Uncategorized

CSok Plussz – Zugló

A CSOK Plusz bevezetésével, ami akár 15, 30 és 50 millió forint kedvezményes hitelt is jelenthet, melynek egy részét el is engedheti az állam. Sokaknál

Tovább olvasok »

MENNYI ADÓT KELL FIZETNI A LAKÁSELADÁS UTÁN? 

A visszterhes vagyonszerzési illetékkel foglalkozó írásunk folytatásaként most az ingatlan eladásából származó jövedelem után fizetendő adó mértékéről tájékoztatjuk röviden olvasóinkat. Mivel Zuglóban leginkább lakóingatlanok, lakások,

Tovább olvasok »

Rólunk

A Zuglói Lakáscentrum évtizedek óta nyújt színvonalas szolgáltatást Zugló lakóinak. Kérjen tőlünk értékbecslést, adja el nálunk az ingatlanját!

Friss hírek

Kövess minket

Bemutatkozó

Ne hagyja itt Ajándékát
az IngatlanÉrtékNövelőt !

Iratkozzon fel és mi máris küldjük az ingatlanja értékének növelését segítő PDF-et!