Az ingatlanos és a megbízó közötti bizalmi kapcsolatról # esettanulmány

Amikor a megbízó nem csak ügyfél… 

Zuglói ingatlanok értékesítése során gyakran találkozunk olyan különleges élethelyzetekkel, amelyeket különösen nagy gonddal, sok-sok empátiával kell kezelni. Ilyen például az, amikor egy magára maradt idős ember betegség miatt otthonba kényszerül költözni, ahol állandó felügyeletet és gondoskodást vehet magának.

Ez a helyzet igen kényes, hiszen van, aki az egész életét élte le abban a lakásban, ahol már nincs biztonságban, mert nincs, aki gondozza, felügyelje, segítse a mindennapokban. Gondoljunk csak bele, hogy mennyi emlék, érzés, szeretet köti az otthonához, ahol házastársával, családjával együtt éltek.

Ráadásul az idős emberek már nem ismerik ki magukat a jelenkor jogi útvesztőiben és a csalóknak is ki vannak téve. Szerintem mindenki hallott már a lakásmaffiáról.

Ilyen esetben tehát nagyon fontos, hogy az ingatlanos és megbízója között kialakuljon egy bizalmi viszony, amit sok idő ráfordításával és sok beszélgetéssel lehet elérni. Ezt a szituációt nem lehet csak üzletként kezelni ez már szinte barátság. 

Esetünkben úgy kellett megoldani az ingatlan eladását, hogy a lakásában lakó tulajdonos már beadta jelentkezését egy otthonba, de a várakozási idő a bekerülésre 4-6 hónap volt. Olyan vevőjelöltet kerestünk tehát, aki elfogadta ezt a bizonytalan helyzetet, ki tudta várni azt az időt, amíg birtokba veheti a lakást. Állíthatom, hogy nem volt könnyű dolgunk, mert általában nem ez a jellemző a vevőkre.

Szerencsére akadt mégis egy vevőjelölt, akinek nagyon megtetszett a lakás és nagyon megértően állt a helyzethez. Az adásvételi szerződés megkötésekor a vételárat ügyvédi letétbe helyezték, ahonnan később kifizetésre kerültek az idősek otthonába kerülés költségei, majd idővel megtörtént a beköltözés is. Így már biztonságban tudhattuk ügyfelünket.

Azért az egész nem ilyen egyszerűen ment, mert rengeteg adminisztrációval, egyeztetéssel, intézkedéssel járt ateljes folyamat, amiből a megbízónk vajmi keveset érzékelt, mert egy meghatalmazottal és egy távoli rokonnal vittük végbe az egészet.

Neki elég volt elviselni a környezetváltozást és hogy sok mindentől meg kellett válnia, amit nem vihetett magával az otthonba.

Ha ismer olyan idős személyt, aki hasonló helyzetben van, küldje el a Zuglói Lakáscentrumba egy beszélgetésre.

A többi már a mi dolgunk.   

 

 

Üdvözlettel:

Jó Ildikó

a zuglói kis lakások specialistája

 

Eladná / Kiadná zuglói ingatlanát? – Küldjön nekem üzenetet itt:

   

       

Picture of Kirsch Gábor

Kirsch Gábor

Írj kommentet!

Itt kérje legfrissebb híreinket!

.

Népszerű postok

Uncategorized

CSok Plussz – Zugló

A CSOK Plusz bevezetésével, ami akár 15, 30 és 50 millió forint kedvezményes hitelt is jelenthet, melynek egy részét el is engedheti az állam. Sokaknál

Tovább olvasok »

Rólunk

A Zuglói Lakáscentrum évtizedek óta nyújt színvonalas szolgáltatást Zugló lakóinak. Kérjen tőlünk értékbecslést, adja el nálunk az ingatlanját!

Friss hírek

Kövess minket

Bemutatkozó

Ne hagyja itt Ajándékát
az IngatlanÉrtékNövelőt !

Iratkozzon fel és mi máris küldjük az ingatlanja értékének növelését segítő PDF-et!