Csökkentek a lakásárak Pesten, Vidéken viszont nőttek !

Forrás: https://ingatlanspecialistak.hu/ Elérhető: https://ingatlanspecialistak.hu/a-pesti-belso-keruletekben-volt-jelentosebb-arcsokkenes/

  1. FEBRUÁRBAN A PESTI BELSŐ KERÜLETEKBEN 4,4 SZÁZALÉKOS ÉVES ALAPÚ LAKÁSÁR-MÉRSÉKLŐDÉS VOLT MÉRHETŐ.

Ezekben a kerületekben csökkentek legjobban a lakásbérleti díjak is a járvány hatására.

A koronavírus-járvány területileg eltérő folyamatokat eredményezett a lakáspiacon.

Az MNB lakáspiaci jelentése szerint Budapesten és az agglomerációban kiemelkedő volt a családi házak áremelkedése, miközben a társasházi lakások ára stagnált. Hasonló folyamat zajlott le a vidéki településeken is ennél a két ingatlantípusnál 2020-ban.

2020-ban az MNB lakásárindex alapján országos átlagban tovább emelkedtek a hazai lakásárak, de lassult a növekedési ütem 2020 negyedik negyedévére. Budapesten ezzel szemben éves alapon 0,7 százalékkal mérséklődtek a lakásárak 2020-ban.

Budapesten belül 2020 során Budapest egyes kerületcsoportjaiban emelkedtek, amíg máshol mérséklődtek a lakásárak, de a pesti belső kerületekben volt jelentősebb csökkenés.

A tranzakciók száma országos szinten 15,5 százalékkal, Budapesten pedig ennél is nagyobb mértékben, 25,1 százalékkal csökkent éves alapon.

Picture of bertalanbarta

bertalanbarta

Írj kommentet!

Itt kérje legfrissebb híreinket!

.

Népszerű postok

Uncategorized

CSok Plussz – Zugló

A CSOK Plusz bevezetésével, ami akár 15, 30 és 50 millió forint kedvezményes hitelt is jelenthet, melynek egy részét el is engedheti az állam. Sokaknál

Tovább olvasok »

MENNYI ADÓT KELL FIZETNI A LAKÁSELADÁS UTÁN? 

A visszterhes vagyonszerzési illetékkel foglalkozó írásunk folytatásaként most az ingatlan eladásából származó jövedelem után fizetendő adó mértékéről tájékoztatjuk röviden olvasóinkat. Mivel Zuglóban leginkább lakóingatlanok, lakások,

Tovább olvasok »

Rólunk

A Zuglói Lakáscentrum évtizedek óta nyújt színvonalas szolgáltatást Zugló lakóinak. Kérjen tőlünk értékbecslést, adja el nálunk az ingatlanját!

Friss hírek

Kövess minket

Bemutatkozó

Ne hagyja itt Ajándékát
az IngatlanÉrtékNövelőt !

Iratkozzon fel és mi máris küldjük az ingatlanja értékének növelését segítő PDF-et!