Eladás vagy árverezés? # Esettanulmány

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Hogyan segíthet hatékonyan az ingatlanközvetítő adóssággal küszködő megbízójának?

Egy végrehajtási jogokkal terhelt ingatlan tulajdonosának nagyon fontos döntést kell hoznia akkor, ha tartozásait saját erőből nem tudja rendezni. Idővel ugyanis árverésre kerülhet az otthona, amikor már nem irányíthatja a történéseket, nem szabhatja meg az ingatlan eladási árát. Sőt tetemes költségekkel is számolhat, amit automatikusan levonnak a befolyt összegből és végül a maradék pénzből már nem tud másik ingatlant vásárolni.

Ilyen helyzetben jobb előbb cselekedni, elkerülendő a teljes csődöt.

Esetünkben a megbízónk abban a helyzetben találta magát, hogy az ingatlana tulajdoni lapján már több végrehajtási jog is bejegyzésre került, ezért tavaly ősszel irodánkhoz fordult segítségért, hogy kimászhasson szorult helyzetéből. Őszintén feltárta amúgy is hátrányos anyagi helyzetét és egyetlen vagyona értékesítését irodánkra bízta.  

Az ingatlan felújítandó állapotú volt, ezért a hirdetési árat úgy alakítottuk ki, hogy vonzó legyen a lakáskeresők vagy befektetők számára is. Sokan jelentkeztek, de végül csak azok maradtak versenyben ajánlataikkal, akiknek nem okozott gondot a felújítás. Megbízónk helyzete és érdeke azt diktálta, hogy igyekezzünk a legmagasabb eladási árat elérni és végül a meghirdetettnél jóval magasabb áron sikerült az ingatlant értékesíteni.

Az adásvételi szerződés aláírása után meg kellett oldanunk az adósságok kifizetését és az ingatlan tehermentesítését, majd még ott volt a következő feladat, hogy új otthont találjunk megbízónknak. Erre három hónapunk volt.

Szerencsére a vevő igen rugalmasnak mutatkozott a vételár kifizetésével kapcsolatban, még abban is segített, hogy ügyfelünk meg tudjon vásárolni egy olyan ingatlant, ahová el tud költözni. 

Már csak meg kellett azt találnunk, ami nem volt egyszerű feladat!

Ügyfelünknek nem voltak ugyan különösebb elvárásai az új lakóhelyét illetően, de nem rendelkezett internettel, ezért irodánk végezte a keresést is, amit az egész országra kiterjesztettük. 

Az idő egyre fogyott, ráadásul közbe jött a karácsony, újév, a hivatalok zárási időszaka, szóval még több hátráltató körülmény.

Szerencsére rátaláltunk egy eladó kisebb családi ház hirdetésére, amit az egyik vidéki nagyvárosunk közelében, teljes felszereltséggel, rendes bútorzattal, háztartási gépekkel, konyhai eszközökkel együtt akartak eladni, korrekt áron, ráadásul minél gyorsabban. 

Az ingatlant hirdető helyi közvetítő irodával együttműködve megszerveztük a megtekintést, amelyre már felkészülten ment el ügyfelünk. A kertes ház pont olyan volt, ahogy a hirdetésben láttuk, állapota és a lokáció is megfelelő volt.

Az eladott zuglói lakás árából végül sokkal több maradt meg az eladósodással küszködő és otthona elvesztésének árnyékában élő ügyfelünknek, mint amire eredetileg számított, amit a megfelelő stratégia megválasztásával és az őszinte, korrekt együttműködéssel tudtunk elérni. 

Ügyfelünk ma már az anyagi terhek nyomása alól felszabadulva él otthonában, gondozza a kertjét és örömmel mesélte, hogy még egy kutyát is vett.

Köszönjük, hogy hozzánk fordult és örülünk, hogy segíthettünk!

Ha Ön is ismer hasonló helyzettel küszködő lakástulajdonost,  nyugodtan forduljon hozzánk tanácsért!

 

 

Üdvözlettel:

Jó Ildikó

a zuglói kis lakások specialistája

 

Értékesíteni szeretné zuglói ingatlanát? – Küldjön nekem üzenetet itt:

 

Kirsch Gábor

Kirsch Gábor

Írj kommentet!

Itt kérje legfrissebb híreinket!

.

Népszerű postok

MENNYI ADÓT KELL FIZETNI A LAKÁSELADÁS UTÁN? 

A visszterhes vagyonszerzési illetékkel foglalkozó írásunk folytatásaként most az ingatlan eladásából származó jövedelem után fizetendő adó mértékéről tájékoztatjuk röviden olvasóinkat. Mivel Zuglóban leginkább lakóingatlanok, lakások,

Tovább olvasok »

Rólunk

A Zuglói Lakáscentrum évtizedek óta nyújt színvonalas szolgáltatást Zugló lakóinak. Kérjen tőlünk értékbecslést, adja el nálunk az ingatlanját!

Friss hírek

Kövess minket

Bemutatkozó

Ne hagyja itt Ajándékát
az IngatlanÉrtékNövelőt !

Iratkozzon fel és mi máris küldjük az ingatlanja értékének növelését segítő PDF-et!