Ingatlan közvetítőhöz az eladók különböző okokból fordulnak. 

A legtöbben csak egyszerűen nem érnek rá az eladással kapcsolatos teendőkkel foglalkozni. 

Sok esetben az eredményes együttműködéshez 

Szeretnénk néhány esetet megosztani olyan ügyletekről, ahol a sikerhez kellett valami plusz, hogy a munkánk végül eredménnyel záruljon.   

Egy főútvonalon álló, lift nélküli ház negyedik emeletén található belső kétszintes lakás pont ilyen, ezért hat hónapot kaptunk az értékesítésre tavaly nyáron.

Bár a lakást kialakítása, fényviszonyai, és minősége rendkívül barátságossá tették, de a megosztottság és a tetőtéri elhelyezkedés miatt is csak kevesen érdeklődtek. A sok napfény és jó műszaki állapot ellenére az is nehezítette az eladást, hogy az ingatlanban korábban elkezdett felújítás utolsó simitásait a tulajdonos már nem végezte el, a festés mellett néhány esztétikai javítás is hátra volt.

Sajnos ez elbizonytalanította azokat is, akiknek egyébként nagyon tetszett a lakás és vállalták volna a negyedik emeletet (ami egyébként majdnem négy és fél volt a magasföldszint miatt) is, de azonnal szerettek volna költözni, nem akartak vagy nem tudtak a befejezéssel bajlódni. 

Csak álltunk a lakásban és azt latolgattuk, hogy mennyibe fog mindez kerülni és főleg, hogy ki fogja megcsinálni?

A helyzet megoldására novemberben készíttettünk szakemberrel egy korrekt árajánlatot anyag- és munkadíjjal együtt az elvégzendő munkákról, egy általunk ajánlott iparossal.

 

Szerencsére, ezt követően december elején jelentkezett egy komoly érdeklődő, akinek nagyon megtetszett a lakás atmoszférája és örömmel elfogadta a kész árajánlatot a munkákra. A vállalkozó személyét illetően irodánk vállalt garanciát, ami végül meggyőzte az illetőt és vevővé vált.

Azóta a lakás már teljesen elkészült, a vevő beköltözött és nagyon jól érzi magát új otthonában. Az általunk ajánlott vállalkozóval és az elvégzett munkával teljesen meg volt elégedve.  

Fenti történettel azt szeretnénk bemutatni, hogy az ingatlanközvetítő akkor tud igazán hasznos lenni, ha az értékesítést nehezítő vagy akadályozó szituációkban a megoldást nem a megbízótól várja-, hanem önállóan keresi a megoldásokat

Mert sült galamb nem pottyan az égből…   

 

Üdvözlettel:

Jó Ildikó

a zuglói kis lakások specialistája

 

Ne hagyja itt Ajándékát
az IngatlanÉrtékNövelőt !

Iratkozzon fel és mi máris küldjük az ingatlanja értékének növelését segítő PDF-et!