Mikor jó befektetés a bérbeadás, avagy a bérbeadás buktatói!

Megtakarítással rendelkező magánszemélyként mindenkiben felmerül a kérdés, vajon hogyan lehet a legjobban kamatoztatni az összegyűjtött pénzt. A lehetőségek közül sokan választják egy kiadásra szánt zuglói ingatlan megvásárlását, hiszen abból lehet a leggyorsabban haszonra szert tenni.

Azért előtte nem árt egy kis tervezés, nehogy a kezdeti szép remények gyorsan rémálmokká váljanak és a remélt nyereségből durva ráfizetés legyen! 

Érdemes tehát már az elején zuglói ingatlan szakértő segítségét kérni, mert a befektetésre szánt ingatlan kiválasztásánál is vannak olyan fontos szempontok, amelyeket figyelembe kell venni, hogy jól jövedelmezően lehessen bérbe adni az ingatlant. 

  • Fontos például a lakás elhelyezkedése, beosztása, állaga, műszaki és esztétikai állapota és nem utolsó sorban bútorozottsága, felszereltsége.

Ha megvan a lakás, akkor jön a neheze! 

  • Megtalálni azt a bérlőt, akiről feltételezzük, hogy megbízható, pontosan fog fizetni és vigyáz a lakás állapotára. Ezt elsőre nem könnyű megállapítani, mert a potenciális bérlőjelöltek először mindig a szebbik oldalukat mutatják, sőt igyekeznek elérni, hogy a bérbeadó már az első találkozáskor bizalmába fogadja őket. Sajnos ezzel tudnak később a legjobban visszaélni és a bérbeadóknak nem kellemes a korábban kedvelt bérlővel konfliktusba keveredni. 

A megfelelő bérlő kiválasztásában is segíthet a tapasztalattal, emberismerettel rendelkező zuglói szakértő, aki tárgyilagosan, kizárólag szakmai szempontok alapján tud dönteni.

  • Aztán jön a bérbeadás jogi része, a bérleti szerződés! Sajnos még mindig találkozunk olyan esetekkel, amikor pórul járt bérbeadó vagy bérlő kéri segítségünket, de kérdésünkre, hogy mi van a bérleti szerződésben, azt felelik, hogy: – Ja, azt nem írtunk! Csak kézfogással, szóban állapodtunk meg! – Vagy, ha le is írtak valamit, azzal nem lehet rendezni a problémát.

Súlyos hiba, ha a felek nem kötnek bérleti szerződést, de az sem mindegy, hogy milyet. Megfelelő bérleti szerződés nélkül a nem fizető bérlőt csak hosszú pereskedés után lehet kitenni a lakásból, aki addigra tetemes, behajthatatlan bérleti díj- és rezsitartozást halmozhat fel. 

Bérbeadással, lakáskezeléssel foglalkozó irodánk komoly tartalommal rendelkező bérleti szerződéssel rendelkezik, amely a közjegyzői nyilatkozattal együtt (erről később még bővebben olvashat oldalunkon) megbízható jogi védelmet nyújt a bérbeadó és bizonyos esetekben a bérlő számára is.

De nézzük azt az esetet, amikor megvan a megfelelő lakás, benne a tökéletes bérlővel, aki pontosan fizeti a bérleti díjat és a rezsit, a lakás mindig rendben van, ez megnyugtató. De…!

Egyszer csak a bérlőnek anyagi nehézségei támadnak, csúszik a bérleti díjjal, vagy csinál egy kiugróan magas rezsiszámlát, amit nem tud kifizetni, esetleg komoly kárt okoz a lakásban, amit nem ismer el hibájának, stb. Számtalan probléma akadhat, amit csak konfliktussal és a vele járó idegeskedéssel lehet megoldani. A legkellemetlenebb, ha végül fel kell mondani a bérlőnek, ami egy komoly stresszhelyzet, ha a bérlő nem akar kiköltözni.

Számtalan problémás helyzet adódhat, melyekből most csak néhányat említettünk meg.

Ha Ön ezt az egyébként jól jövedelmező befektetést választja, akkor tájékozódjon bérbeadással és lakáskezeléssel foglalkozó zuglói irodánkban. 

Picture of Kirsch Gábor

Kirsch Gábor

Írj kommentet!

Itt kérje legfrissebb híreinket!

.

Népszerű postok

Uncategorized

CSok Plussz – Zugló

A CSOK Plusz bevezetésével, ami akár 15, 30 és 50 millió forint kedvezményes hitelt is jelenthet, melynek egy részét el is engedheti az állam. Sokaknál

Tovább olvasok »

MENNYI ADÓT KELL FIZETNI A LAKÁSELADÁS UTÁN? 

A visszterhes vagyonszerzési illetékkel foglalkozó írásunk folytatásaként most az ingatlan eladásából származó jövedelem után fizetendő adó mértékéről tájékoztatjuk röviden olvasóinkat. Mivel Zuglóban leginkább lakóingatlanok, lakások,

Tovább olvasok »

Rólunk

A Zuglói Lakáscentrum évtizedek óta nyújt színvonalas szolgáltatást Zugló lakóinak. Kérjen tőlünk értékbecslést, adja el nálunk az ingatlanját!

Friss hírek

Kövess minket

Bemutatkozó

Ne hagyja itt Ajándékát
az IngatlanÉrtékNövelőt !

Iratkozzon fel és mi máris küldjük az ingatlanja értékének növelését segítő PDF-et!