Zuglói ingatlanpiac elemzés (2023.05.15.)

A Budapest 14. kerületi 0-39 m2 illetve 40-80m2 közötti  méretű lakások m2 árai az ingatlan.com hirdetéseiből 2023.05.15-én készített összesítés alapján így alakultak.
(a földszinti-, és szuterén elhelyezkedésű lakásokat nem tartalmazza a vizsgált adatbázis):

 

 Kis méretű lakások

Használt lakások

  1. májusában a zuglói kis méretű (0-39 m2) tégla lakások átlagos m2 árai némi csökkenést mutatnak márciushoz képest, de még mindig 1.000.000 Ft körül szóródnak. Úgy tűnik, hogy a lakásárak emelkedése egyelőre megállt, de számottevő csökkenés még nem tapasztalható a márciusi 1.030.000 Ft-os m2 árakhoz képest. 

Az eladó ingatlanok darabszámát tekintve némi emelkedés tapasztalható, mert amíg 2023 márciusában 78 db ingatlant kínáltak eladásra ebben a kategóriában, addig májusra 89 db-ra nőtt a számuk, ami 14%-os emelkedést jelent.

Újszerű lakások

Az újszerű (2001 után épült) zuglói lakások ebben a kategóriában továbbra is hiánycikknek számítanak, bár némi emelkedés látszik a darabszámot illetően a 2023 márciusi 5 db-hoz képest májusban már 15 db eladó lakást hirdettek. Egy kivételével ezek a lakások mind Alsórákoson, a kertvárosban találhatók. Ezeknek az átlagos m2 ára a márciusi 1.140.000 Ft-ról 1.250.000 Ft-ra emelkedett, tehát az újszerű lakások 9%-os drágulást mutatnak.

Panel lakások

Ugyanebben a méretben, a panel lakások esetében a márciusi 27 db-hoz képest májusban kevesebbet, csak 11 db lakást kínáltak mintavételünk időpontjában 950.000 Ft-os átlagos m2 áron. Ez az átlagár enyhe emelkedést mutat.

Bérlakások

Bérbeadó ingatlanok területén 40m2 alatti kategóriában 39 db-ot hirdettek, panel lakásból viszont csak 2-t, a bérleti díj 90.000-től 230.000 Ft-ig elhelyezkedéstől és színvonaltól függően.

Ezek az adatok az ingatlanok hirdetési áraiból készültek, ami nem a valós eladási árakat jelentik. 

 

Szeretné zuglói ingatlana reális piaci értékét megtudni mielőtt meghirdeti ?

Kérjen róla értéktanúsítványt !
( Megbízóinknak ingyenes! )

 

 

Üdvözlettel:

Jó Ildikó

a zuglói kis lakások specialistája

 

Eladná / Kiadná zuglói ingatlanát? – Küldjön nekem üzenetet itt:

 

Picture of Kirsch Gábor

Kirsch Gábor

Írj kommentet!

Itt kérje legfrissebb híreinket!

.

Népszerű postok

Uncategorized

CSok Plussz – Zugló

A CSOK Plusz bevezetésével, ami akár 15, 30 és 50 millió forint kedvezményes hitelt is jelenthet, melynek egy részét el is engedheti az állam. Sokaknál

Tovább olvasok »

MENNYI ADÓT KELL FIZETNI A LAKÁSELADÁS UTÁN? 

A visszterhes vagyonszerzési illetékkel foglalkozó írásunk folytatásaként most az ingatlan eladásából származó jövedelem után fizetendő adó mértékéről tájékoztatjuk röviden olvasóinkat. Mivel Zuglóban leginkább lakóingatlanok, lakások,

Tovább olvasok »

Rólunk

A Zuglói Lakáscentrum évtizedek óta nyújt színvonalas szolgáltatást Zugló lakóinak. Kérjen tőlünk értékbecslést, adja el nálunk az ingatlanját!

Friss hírek

Kövess minket

Bemutatkozó

Ne hagyja itt Ajándékát
az IngatlanÉrtékNövelőt !

Iratkozzon fel és mi máris küldjük az ingatlanja értékének növelését segítő PDF-et!