Zuglói ingatlanpiac elemzés (2023.05.15.)

Közepes méretű zuglói lakások

 

A 40-80m2 es tégla lakások szegmensében 2023 májusában a zuglói átlagár 920.000 Ft volt négyzetméterenként, ami enyhe csökkenést mutat a márciusi mintavételnél számított 961.000 Ft-hoz képest. Ez 4,5 %-os csökkenést jelent.

Használt lakások

Az eladó lakások darabszámában 14%-os növekedést tapasztaltunk, 296 db helyett 338 db ingatlant kínáltak eladásra a 2001 előtt épült kategóriában.

Újszerű lakások

Ebben a kategóriában továbbra is nagyobb a választék: 87 db-ot kínáltak, átlagosan 1.240.000 Ft-os m2 áron, ami a márciusi árakhoz képest nem mutat emelkedést.

Panel lakások

A nagyobb panel lakások esetében 162 db lakást kínáltak megvételre mintavételünk időpontjában 800.000 Ft-os átlagos m2 áron, ami a márciusi árakhoz képest csak minimális csökkenést mutat.   

Bérlakások

A bérleti piacon is nagyobb kínálattal találkozunk: a 40- 80 m2 közötti kategóriában 111 db tégla lakást hirdettek, panel lakásból pedig 25 db-ot. 

A bérleti díjak rendkívül nagy szórást mutatnak 125.000-től 420.000-ig.

 

Összességében jól látszik a kínálat bővülése mellett az árak enyhe csökkenése, újszerű lakások esetében az árak stagnálnak vagy csak enyhén drágultak. A panellakások tekintetében az átlagos négyzetméter árak csak minimális csökkenést mutatnak.

 A kínálati árak nagyon lassan követik a kereslet-csökkenést, azaz az eladók egy része még kitartja az árakat, más részük viszont csökkentette a gyorsabb értékesítés érdekében.

(A kis méretű (0-40 m2) lakásokról készített elemzésünket itt találja)

 

 

Üdvözlettel:

Jó Ildikó

a zuglói kis lakások specialistája

 

Eladná / Kiadná zuglói ingatlanát? – Küldjön nekem üzenetet itt:

Picture of Kirsch Gábor

Kirsch Gábor

Írj kommentet!

Itt kérje legfrissebb híreinket!

.

Népszerű postok

Uncategorized

CSok Plussz – Zugló

A CSOK Plusz bevezetésével, ami akár 15, 30 és 50 millió forint kedvezményes hitelt is jelenthet, melynek egy részét el is engedheti az állam. Sokaknál

Tovább olvasok »

MENNYI ADÓT KELL FIZETNI A LAKÁSELADÁS UTÁN? 

A visszterhes vagyonszerzési illetékkel foglalkozó írásunk folytatásaként most az ingatlan eladásából származó jövedelem után fizetendő adó mértékéről tájékoztatjuk röviden olvasóinkat. Mivel Zuglóban leginkább lakóingatlanok, lakások,

Tovább olvasok »

Rólunk

A Zuglói Lakáscentrum évtizedek óta nyújt színvonalas szolgáltatást Zugló lakóinak. Kérjen tőlünk értékbecslést, adja el nálunk az ingatlanját!

Friss hírek

Kövess minket

Bemutatkozó

Ne hagyja itt Ajándékát
az IngatlanÉrtékNövelőt !

Iratkozzon fel és mi máris küldjük az ingatlanja értékének növelését segítő PDF-et!